CIRQUE MOBIEL

Architectuur zonder fundering. Een praktijk die niet van onze discipline lijkt te zijn. Die fascinatie voor het nomadische werd de aanleiding voor een onderzoek. Het project bouwt voort op negen maquettes, gemaakt na een rondreis met Circus Ronaldo. De maquettes zijn abstracties van elementen uit het circus die worden gespiegeld aan de hedendaagse maatschappij. 

Tijdens de residentie in Maison des artistes, Anderlecht ontstaat een nieuwe 1:1 constructie gebonden aan restricties van de ruimte en de mens. De tent trekt de wereld rond en wordt opgebouwd op een plein in het dorp of in de stad. Symbool voor het rondreizende circus. De rode stof verschuilt wat er zich binnenin afspeelt en wekt de interesse van de voorbijganger. De kar waarin de tent wordt vervoerd vormt zowel de scene als de backstage. Hij die de cirkel betreedt, wordt toeschouwer. De passant in de backstage brengt de scene tot leven.

De workshop als eerste try-out voor een voorstelling op het verzetsplein. Samen met de kleine toeschouwers gingen we op zoek naar de fantasie rond deze tijdelijke plek.

De kar, die het circus naar het plein bracht, is een prototype ontwikkeld om zich te vermenigvuldigen. Drie karren is het doel, waarbij elk lid van VROOMM.collectif een eigen scene vervoert.